Waarom fysiotherapie?

Fysiotherapie Hoek van Holland adviseert en begeleidt u bij klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Het doel daarbij is dat u zo snel mogelijk vermindering van klachten ervaart of klachtenvrij bent.

Klachten ontstaan tijdens het sporten of door een verkeerde houding. Maar ook een ongeluk, ziekte of verouderingsproces is soms een oorzaak. Het betreft klachten van spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook kan het gaan om functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid.

Bio-psychosociaal

We gaan uit van een bio-psychosociale benaderingswijze. Dit houdt in dat we niet alleen naar uw aandoening(en) kijken, maar ook naar het psychische en sociale aspect van uw klachten. Zo stellen we samen met u een optimaal behandelplan op.

Cursussen, verbijzonderingen en master opleidingen

Om de beste zorg te leveren, volgen de medewerkers van Fysiotherapie Hoek van Holland regelmatig cursussen, verbijzonderingen en master opleidingen. Zo blijven we op de hoogte van de nieuwste inzichten en technieken.

We hebben onder andere de cursussen Medical Taping Concept en het Mulligan Concept gevolgd. Ook hebben we deelgenomen aan verschillende bijscholingen over het SI-gewricht (gewricht tussen bekken en heiligbeen), de heup en knieprothese, knierevalidatie, schouderrevalidatie en de lumbale wervelkolom (lage rug).

Knie- en heupprothese

Cursussen over knie- en heupprotheses volgen we bij Progress Educations (opleidingsinstituut voor professionals uit de zorg- en welzijnssector). Daardoor zijn we op de hoogte van de laatste nieuwe inzichten in operatietechnieken en resultaten.

Ook op het gebied van revalidatie hebben we veel geleerd over de laatste evidence based diagnostiek en de laatste nieuwe behandeltechnieken. We hebben onze oefenzaal zo ingericht dat we uw revalidatie optimaal kunnen leiden. Door onze bijscholingen krijgt u een goede informatie en begeleiding om uw artroseklachten van knie en heup te reduceren.

Status na knieletsel/operatie en voorste-/achterste kruisband ruptuur

Voor deze aandoening hebben we met Laura de Koning een specialist in huis. Ze heeft bij voetbalclub Sparta veel ervaring opgedaan met revalideren van een voorste kruisbandruptuur. Sinds 2018 is ze master Sportfysiotherapeut en heeft veel ervaring met sporters.

Ook volgden we de cursus knierevalidatie bij Progress Educations. Deze cursus ging grotendeels over de revalidatie bij een kruisbandruptuur. We zijn ook hier op de hoogte van de laatste evidence based diagnostiek en de laatste nieuwe behandelinzichten.

Shockwave therapie bij schouderklachten

Veel schouderklachten komen voort uit overbelasting van de pezen. Hierdoor kunnen chronische peesklachten ontstaan. De pezen worden dik en er kan kalkafzetting in de pezen komen. Gevolg: bewegingsbeperking en pijn bij het bewegen.

Als een van de eerste praktijken in het Westland maakt Fysiotherapie Hoek van Holland gebruik van Shockwave therapie. Deze therapie is bijzonder effectief bij veel schouderklachten. Als bij fysiotherapeutisch onderzoek blijkt dat Shockwave therapie geïndiceerd is, maken we eerst een echo. Hiermee bepalen we de juiste plaats van uw klacht.

Vervolgens passen we de Shockwave therapie toe. Deze therapie zorgt ervoor dat u een optimaal genezingsproces heeft. Hierna is het belangrijk dat u uw schouder sterker maakt met oefentherapie, zodat uw klachten niet terugkomen.

Mulligan Concept

Onze therapeuten hebben de cursus Mulligan gevolgd. Zowel de A als de B-Cursus. In deze cursus leerden we hoe we op een veilige en effectieve manier alle gewrichten in het lichaam mobiliseren (het behalen van een grotere en/of pijnvrije bewegingsuitslag). Deze mobilisatie is 100 procent pijnvrij.

In 2007 rondden we deze cursus af. Sindsdien hebben we veel ervaring opgedaan in het mobiliseren. Met soms verbluffende resultaten, al na één behandeling. Een veel voorkomende aandoeningen is een slechte beweeglijkheid door artrose(slijtage). Na de therapie kunt u het gewricht verder en pijnvrij bewegen.

Klachten aan onderrug

Lage rugpijn is de meest voorkomende klacht van het houdings- en bewegingsapparaat. Lage rugklachten omvat alle klachten. Zoals een verrekte spier, hernia, uitstralingsklachten en stabiliteitsproblemen.

Fysiotherapie Hoek van Holland heeft specialisten in huis op het gebied van therapie bij lage rugklachten. Wij werken er samen met u aan om u zo snel mogelijk van uw rugklachten af te helpen.

Een breed scala aan klachten valt onder lage rugklachten. Er is dan ook niet een bepaalde therapie die op alle varianten van toepassing is. Maar over het algemeen genomen bestaat de therapie bij lage rugklachten uit het inventariseren/onderzoeken van de klachten en de beperkingen.

Na dit onderzoek kan uw therapie bestaan uit:

 • ontspanningstherapie
 • spierversterkende stabiliserende oefeningen
 • mobiliseren
 • stress reductie
 • ergonomie/houding

Onze grote oefenzaal bied alle mogelijkheden om uw rug zo sterk te maken dat uw klachten niet chronisch worden.

Tenniselleboog en golferelleboog

Een tenniselleboog (epicondylitis lateralis) en golferelleboog zijn aandoeningen door overbelasting. U loopt de aandoening meestal op doordat u weken- of maandenlang een verkeerde beweging maakt. Die ‘verkeerde beweging’ kan bijvoorbeeld een doekje uitwringen of werken met de computermuis zijn.

De bekendste oorzaken zijn echter tennis en golf. We behandelen uw tenniselleboog en golferselleboog met massage, oefentherapie,tapen en indien nodig shockwave of dry needling Vaak zijn uw klachten na 5 behandelingen over.

Nek- en schouderklachten

Dankzij de cursus Mulligan mobilisatie in 2007 zijn we specialisten geworden op het gebied van nek- en schouderklachten. We hebben veel ervaring opgedaan bij het opsporen van de knelpunten en in het mobiliseren van de wervelkolom.

Overbelasting en stress zijn vaak de oorzaak van klachten aan nek en schouder. Door de ontstane hoge spierspanning kunt u uw nek moeilijker bewegen (omdraaien bijvoorbeeld) en doet het bewegen pijn.

Een combinatie van massage en Mulligan mobilisatie zorgt vaak snel voor resultaat in de vorm van verbeterde mobiliteit en pijnreductie. De massagebehandeling is vaak gevoelig, de mobilisatie niet.

Hielpijn

Hielpijn ontstaat vaak na overbelasting door bijvoorbeeld hardlopen/springen en gewichtstoename. Ook een val, platte voeten en slechte schoenen kunnen hielpijn veroorzaken.

Bij Fysiotherapie Hoek van Holland meten we de voet om een eventuele afwijking in de boog van de voet te ontdekken. Aangepaste zooltjes die we verstrekken kunnen helpen tegen uw klachten. Het kan echter voorkomen dat de klachten ondanks de zooltjes niet verdwijnen.

In dat geval behandelen we uw hiel met Shockwave therapie. Deze therapie werkt erg goed bij hielspoor en facitis plantaris. Per jaar zien we 100 mensen met hielpijn uit het gehele Westland.

Medical taping

Medical taping is een behandelwijze waarbij spieractiviteit helpt bij het herstel van blessures. Spieren verzorgen mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam. Het Medical Taping Concept gebruikt elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.

Medical taping is de opvolger van de conventionele sporttape. Gewone sporttape heeft als doel de bewegingsmogelijkheden van een spier of gewricht te beperken. De sporttape wordt hiervoor onder druk aangebracht. Dit heeft nadelige gevolgen voor de bloedtoevoer en lymfeafvoer. Het herstel van een blessure duurt hierdoor onnodig lang.

Medical taping maakt gebruik van elastische tape. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact. Het Medical Taping Concept stelt u in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. En terwijl u sport of werkt, werkt uw lichaam zelf aan het herstel.

Medical taping is geschikt voor de behandeling van zeer uiteenlopende klachten:

 • Slappe spieren op spanning brengen
 • Gespannen spieren rust geven
 • Spieren beschermen tegen overbelasting
 • Gewrichten beschermen
 • Pijn dempen
 • Ontstekingen reduceren
 • Lichaamshouding corrigeren
 • Lymfeoedeem verminderen

Voor medical taping neem contact op met een van onze therapeuten

Fysiotherapie iets voor u?

Neem dan contact op met een van onze therapeuten