Waarom sportfysiotherapie?

De sportfysiotherapeut heeft specialistische kennis over sportblessures. Dat betekend dat ze sportblessures herkennen en hierop een sport specifieke revalidatie inzetten zodat de sporter weer kan terugkomen op het niveau van voor de blessure. Daarnaast word er tijdens zo’n revalidatie ook gewerkt aan het verhogen van de belastbaarheidsniveau van de desbetreffende sporter, om te voorkomen dat ontstane blessures/problemen opnieuw terugkomen. Naast de sport specifieke revalidatie zorgt een sportfysiotherapeut ook voor preventie om (sport)blessures te voorkomen. De sportfysiotherapeut behandeld cliënten van hobby sporter tot professionele sporter.

Voor sportfysiotherapie neem contact op met Laura de Koning.

Klachten ontstaan tijdens het sporten of door een verkeerde houding. Maar ook een ongeluk, ziekte of verouderingsproces is soms een oorzaak. Het betreft klachten van spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook kan het gaan om functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid.

Status na knieletsel/operatie en voorste-/achterste kruisband ruptuur

Voor deze aandoening hebben we met Laura de Koning een specialist in huis, sinds 2018 is ze master Sportfysiotherapeut . Laura heeft bij voetbalclub Sparta veel ervaring opgedaan met revalideren van een voorste kruisbandruptuur. En is Hoofd Medische Staf bij Rugbyclub Hoek van Holland welke op het hoogste niveau uitkomen. Naast knieletsel is Laura ook gespecialiseerd in hoofdletsel bij sporters.

Onze therapeuten volgden de cursus knierevalidatie bij Progress Educations. Deze cursus ging grotendeels over de revalidatie bij een kruisbandruptuur. We zijn ook hier op de hoogte van de laatste evidence based diagnostiek en de laatste nieuwe behandelinzichten.

Sportfysiotherapie iets voor u?

Neem dan contact op met Laura via het online afsprakenformulier of de WhatsApp button.